Sammen kan vi skape et bilfritt miljø

traffic-light-1360645__340

Hver dag lærer fler og fler å kjøre bil. Dermed blir det sluppet ut mer og mer eksos og luften vi puster vil over tid bli mer og mer forurenset samtidig som det bidrar til en mer global oppvarming av planeten vår. Om vi alle står sammen og heller bytter ut bilen med tog, sykkel, buss og lignende, kan vi redde fremtidige forurensinger som kan ta år å rette opp i om vi ikke begynner gjøre noe med dette allerede i dag.

accident-1497842__340

Bor du eksempel i Oslo, er du mest sannsynligvis en av 15 000-18 000 bilister som kjører hver dag i Oslo S. Det er mange muligheter som bidrar til en mer bilfri hverdag. Det går stadige busser, trikker, T-baner og god tilgang på bysykler. Dette kan også samtidig bidra til mindre ulykker og mer orden i trafikken.

 

bicycle-159796__340

 

3 Tips til et mer bilfritt miljø

  • Kjør flere i bilen sammen.
  • Bytt ut bil med sykkel, buss, trikk, T-bane eller gå i stedet om du bor noe i nærheten dit du skal.
  • Skal du et stykke gjerne ta toget i stedet for bilen, da sparer vi både miljø og penger.

 

Ha en flott eksosredusert dag videre :)

author: Sylvia Dzikowska Andersen

Mitt navn er Sylvia og jeg er 21 år og student. Som blogger ønsker jeg å formidle budskap om miljø, ikke bare fordi det er viktig, men også fordi det samtidig er lærerikt og gøy. Jeg er opptatt av miljø, og grunnen til dette er at vi mennesker er flinke til å utnytte naturens ressurser. Dermed bør vi i gjengjeld passe på å bevare naturen.