[vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="80px"][/vc_column]
[vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="100px"][vc_wtr_icon circle="on" circle_style="8" version="wtrShtIcoStandard" type_icon="web|fa fa-book" color="#1fce6d" align="none" size="20" float="none" animate="none" delay="0"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="100px"][vc_custom_heading text="Prosjekt: Miljøklubben" font_container="tag:h2|font_size:40|text_align:left" google_fonts="font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_empty_space height="50px"][vc_column_text animate="none" delay="0"]Vi har den siste tiden jobbet med et prosjekt litt utenom det vanlige. Vi har laget en barnebok som fokuserer på miljøets tilstand og kommer med konkrete dilemmaer og tiltak som er nødvendig for å bedre dagens situasjon. Vårt fokus har alltid vært å fremme sunne verdier og holdninger gjennom en pedagogisk bok som tar leseren med på en reise. Med hjelp fra denne boken vil leseren forstå problemene, tiltakene som er nødvendig og selv kunne delta på å gjøre fremtiden tryggere og mer bærekraftig.[/vc_column_text][/vc_column]
[vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="250px"][/vc_column]

En barnebok om miljø

Samarbeidspartnere bak boken

Linn Helen Skrokbæk

Linn Helen Skrokbæk har vist en fantastisk mestring til å omgjøre våre tanker og innspill til virkelige illustrasjoner. Hun har vist lojalitet, tålmodighet, kreativitet og gode kommunikasjonsevner gjennom hele prosjektet. Hun er alltid tilgjengelig, presis og i godt humør. Linn Helen kan vise til 15 år med illustrasjonsarbeid og en utdannelse innen illustrasjon som bygger hennes kompetanse ytterligere. Hun gjør for det meste digitalt arbeid, men har også erfaring med tradisjonell illustrasjon.
Ta kontakt med Linn Helen for en prat: linnhehe@gmail.com.

Anne Petra Østli

Anne Petra Østli har vært en viktig ressurs for utviklingen av boken. Hennes grafiske design kan beskrives som svært godt gjennomarbeidet og gjennomtenkt. Hun har en god evne til å fremvise våre tanker og kommer med viktige innspill. Anne Petra viser stolthet og dyktighet i sitt arbeide. Anne Petra kan vise til flere grafiske prosjekter og er snart ferdig med sin utdannelse på Westerdals.
Ta kontakt med Anne Petra for en prat: annepetra_@hotmail.com

Historien bak

Det hele startet med en tanke om at det er på tide å handle. Vi innså at det ikke lenger holdt å si at man brydde seg. For faktisk å oppnå noe må mennesket utføre handlinger som samsvarer med våre ord. Vi innså den bitre realiteten at «å lære en gammel hund nye triks» også gjaldt for oss mennesker. Istedenfor å gi opp og unnskylde det med at «det er umulig» valgte vi å se det fra et annet perspektiv. Vi tenkte, hva hvis det heller er barna, våre fremtidige voksne, som lærer nåtidens voksne? Ville det gitt et annet resultat? Ved å fremme sunne verdier og holdninger til den neste generasjonen vil vi oppnå en nåværende generasjon som utfører flere tiltak og er mer bevisst. Helt sikkert.

Utfordringer underveis

Vi innså raskt at temaene bærekraft og miljøutfordringer var svært komplekst. Vi satt oss godt inn i hva som egentlig var utfordringene, samt hva bærekraft innebærer. Vi snakket med alle som kunne noe om disse temaene, alt i fra folk i næringslivet, politikere, ideelle organisasjoner til bloggere og folk på gaten. Dette ga oss en dyp kunnskap om hva som er problemet – handlingssvikt. Vi avdekket at problemet ikke var at folk ikke visste om miljøutfordringene, heller ikke at folk ikke visste hva de skulle gjøre. Nei. Problemet var at folk ikke tok det seriøst. Den nåværende generasjonen klarer ikke å innse at våre barn og barnebarn vil slite med hva vi og våre foreldre har utsatt planeten for. Derfor innså vi at den beste måten å få til en endring på var gjennom å oppfordre barn og unge til å bry seg fra de er små, og på den måten leve opp til de kravene som stilles for en trygg og bærekraftig fremtid.

Fra idé til ferdig produkt

Etter halvannet år med arbeid har vi nå fått utgitt boken vi så lenge har utarbeidet. Det tok mye lenger tid enn vi først tenkte, rett og slett fordi vi ikke var fornøyd før nå. Vi satte strenge krav til innhold, design og utforming. Kvaliteten på teksten, illustrasjonene og designet skulle være det beste. Vi har gjort noen svært vanskelige valg som var med på å gjøre prosessen enda mer krevende. Normalt ville man ha oppsøkt et forlag som kan assistere med alt fra korrektur til produksjon. Da vi så hva slags fokus forlagene hadde, følte vi at de verdsatte økonomisk gevinst fremfor reell nytteverdi. Derfor valgte vi å ordne absolutt alt på egenhånd. Vi skrev boken med solid hjelp fra pedagoger, samfunnsvitere og miljøforskere, samtidig som den ble illustrert og designet av personer vi hadde kontinuerlig dialog med. På denne måten har vi kvalitetssikret produktet i absolutt alle ledd, rett og slett fordi samfunnsmessig nytte er viktigere enn bedriftens avkastning. Vi valgte også et trykkeri som er lokalisert i Asker kommune, fremfor de klassiske trykkeriene i Belgia, Litauen og Kina. Dette er med på å gjøre oss til oss, vi følger våre verdier om ærlighet, bærekraft og kvalitet.


Bilder fra prosessen bak prosjektet Miljøklubben

[vc_column width="1/3"][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_wtr_icon circle="off" circle_style="1" version="wtrShtIcoStandard" type_icon="web|fa fa-smile-o" color="#1fce6d" align="center" size="80" float="none" animate="none" delay="0"][vc_empty_space height="40px"][vc_column_text animate="none" delay="0"]

Har du noen spørsmål?

Ikke nøl med å ta kontakt!

 Trykk her.

[/vc_column_text][vc_empty_space height="200px"][/vc_column][vc_column width="1/3"][/vc_column]

[vc_column width="1/4"][vc_empty_space height="5px"][vc_column_text animate="none" delay="0"]

Green Nordics AS ©[/vc_column_text][vc_empty_space height="10px"][/vc_column][vc_column width="1/2"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_empty_space height="5px"][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/3"][vc_wtr_icon circle="off" circle_style="1" version="wtrShtIcoStandard" type_icon="brand|fa fa-facebook" color="#1fce6d" align="none" size="20" float="none" animate="none" delay="0" url="url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGreenNordics%20_blank|title:Facebook|"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/3"][vc_wtr_icon circle="off" circle_style="1" version="wtrShtIcoStandard" type_icon="brand|fa fa-twitter" color="#1fce6d" align="none" size="20" float="none" animate="none" delay="0" url="url:https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FGreennordicsas%20_blank|title:Twitter|"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/3"][vc_wtr_icon circle="off" circle_style="1" version="wtrShtIcoStandard" type_icon="brand|fa fa-instagram" color="#1fce6d" align="none" size="20" float="none" animate="none" delay="0" url="url:https%3A%2F%2Finstagram.com%2Fgreennordics%2F%20_blank|title:Instagram|"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column]