Hvorfor barn bør være opptatt av miljø

 

Barn lærer best i en tidlig alder

Allerede i en tidlig alder utvikler barn og unge seg for tilpasning til kultur og miljø. For en bedre og sunnere bærekraftig fremtid, bør vi starte allerede i en ung alder, siden vi mennesker er vant til å leve i hverdagslige vaner.

Barna er vår fremtid, og det er vi eldre som står til ansvar og dermed for hva vi kan forvente i fremtiden. Dersom en voksen er vant til å resirkulere og sortere riktig, vil dermed deres barn lære av og sette dette automatisk over tid til sin egen vane i hverdagen.

Miljøklubbenbok

Barneboken vår Miljøklubben lærer barn og unge til å resirkulere og sortere riktig samtidig som er det like gøy som det er lærerikt. Boken inneholder en flott fortelling med fine illustrasjoner samt. morsomme og lærerike oppgaver med svar for barn og unge.

 

Hvordan lære barn om miljø enkelt hjemme?

La barnet være miljøsjefen hjemme. På denne måten vil barna være aktive samtidig som de lærer og har det gøy. Gjerne lær barna om jordkloden vi bor på, og at det er den eneste planeten vi har å bo på, dermed er det viktig å ta godt vare på den. Ved å ta vare på jordkloden vår, sørger vi for at vi fortsetter å ha god tilgang på mat og rent drikke vann til å slukke tørsten med. Et annet innspill er gjerne å si at «jordkloden er syk og vi må redde den», på denne måten kan barna blir mer opptatt av miljø og bærekraftighet, og dermed mer interessert i å gjøre noe godt i hverdagen samtidig som det hjelper planeten vår med utvikling til en bedre retning. Vær obs på å ikke gjøre barna redde så støtt de med at planeten kan reddes ved å resirkulere og sortere riktig.

woman-160281__340

Enkle forslag og tips til hverdagen

  • Lær de unge til å skru av all lys om de skal forlate et rom.
  • Er det litt kjølig i huset eller ute, kan de ta på seg eller ta med seg ekstra med klær.
  • Resirkulere alt som kan resirkuleres.
  • Gjerne la barna lete etter mat med sunne merkevarer eks. med nøkkelhull-merket når dere handler.
  • Ta buss, sykle eller gå. Alternativt kjør flere i bilen sammen.
  • Kjøp drikkeflasker som kan gjenbrukes, eksempel flasker med pant, bruk de så mye som mulig, slik at fabrikkene slipper å produsere ny plast som erstatning.

 

Ha en flott resirkulerende dag! :)

author: Sylvia Dzikowska Andersen

Mitt navn er Sylvia og jeg er 21 år og student. Som blogger ønsker jeg å formidle budskap om miljø, ikke bare fordi det er viktig, men også fordi det samtidig er lærerikt og gøy. Jeg er opptatt av miljø, og grunnen til dette er at vi mennesker er flinke til å utnytte naturens ressurser. Dermed bør vi i gjengjeld passe på å bevare naturen.