Gjenbruk for en bedre fremtid

Visste du at i 2013 ble det kastet estimert ca. 11937 tonn husholdningsavfall totalt i Norge? Dette kan endres om vi står sammen!

factory-312009__340

Det finnes så mange forskjellige måter å forbedre planeten vår, og et av dem er gjenbruk. Gjenbruk vil si at etter at avfallet som er resirkulert vil alt bli gjenprodusert til nye produkter av samme gamle produkter på en trygg måte. På denne måten kan vi redusere pengebruken på produksjonen av helt nye produkter, og når de ikke er brukbare i øynene våre, blir dette kastet.

Kanskje dette i tillegg er en god mulighet for å skille seg ut fra mengden i hjemmet til noe litt mer kulere, både for deg selv og de rundt deg.

screenshot_2016_10_28_11_02_352xscreenshot_2016_10_28_11_05_022x

Et eksempel på gjenbruk er tallerkener og bestikk laget av bamboo, eller nyttige brukte møbler fra finn.no eller Fretex. Det finnes også en ny app som heter Tise. Dette er en Instagram-inspirert app, der kan man handle eller selge gjenbruksvarer veldig enkelt.

Sjekk den gjerne ut, vi legger ved noen linker under hvis du ønsker å laste ned appen:

App Store: Trykk her
Google Play: Trykk her

 

recycling-160925__340 green-1357925__340tise app

 

 Enkle tips til hverdagen som støtter til en bedre framtid:

  • Kjøp gjerne brukte varer eller miljøvennlig produkter og alltid tenk på planetens nytte.
  • Resirkuler og spar, på strøm og rent vann (eks. skru av vann når du såper deg inn eller pusser tenner, ikke sløs rent og brukbart vann).
  • Kast så lite som mulig og handle mest mulig når du først drar til butikken. Slik sparer du tid, energi og muligens utslipp hvis du bruker bil til daglig.

Ha en flott miljøvennlig dag videre! :)

author: Sylvia Dzikowska Andersen

Mitt navn er Sylvia og jeg er 21 år og student. Som blogger ønsker jeg å formidle budskap om miljø, ikke bare fordi det er viktig, men også fordi det samtidig er lærerikt og gøy. Jeg er opptatt av miljø, og grunnen til dette er at vi mennesker er flinke til å utnytte naturens ressurser. Dermed bør vi i gjengjeld passe på å bevare naturen.