2017
01
12

En mer miljøvennlig arbeidshverdag

 

Hvert år bruker nordmenn estimert ca. 170,46 kg papp og papirforbruk ifølge globalis.no med sin statistikk fra 2005. Dette bør vi skjerpe oss på. Jo mer papir vi bruker, desto flere trær kuttes ned og bruker mange år på å vokse seg tilbake til flotte trær igjen. Trær og planter bruker fotosyntesen på å gjenprodusere ny oksygen som vi og andre dyr blant annet lever på og som er nødvendig. Jo fler trær som blir kuttet og ødelagt, jo mindre oksygen blir gjenprodusert og det er begrenset på hvor mye oksygen hver og enkelt plante er i stand til å gjenprodusere.

detective-1424831__480

Som et alternativ kan vi bruke elektronikk, bruk PDF eller Word-dokumenter på mobil og PC/Laptop, der vi kan lage så mange dokumenter vi ønsker uten å bekoste naturen så ekstremt som vi gjør nå.  Det er lett for oss å fokusere på oss selv og våre her-og-nå momenter, men for å oppnå suksess må vi også fokusere langsiktig der vi tenker hva vi ønsker at resultatet skal bli eks. 10 år fra i dag. Lag en plan eller et skjema på hvordan du eventuelt kan oppnå dette resultatet. Det er sluttresultatet som teller, men når det gjelder miljø, er det det langsiktige målet og framtiden som teller. Hva ønsker vi for de fremtidige generasjonene? Hvordan ønsker vi å lære dem vaner? Kaste søppel i riktig avfall eller kaste på gata? Hva er lurest og rett og galt? La oss tenke, hva kan forbedres på?

working-696390__480

Akkurat nå virker det sikkert ikke som en big deal, men langsiktig blir det en big deal til slutt, og da blir det mye vanskeligere å rette opp i dette. Fremtiden folkens? Utdannelse? Hvem bil vil vi ha? Hvor stort hus ønsker vi? Hvor lenge ønsker vi å leve? Hvor lenge ønsker vi føre fremtidige generasjoner å leve? Og etter det, hva skjer da?

apple-1867752__480

Tips til en mer miljøvennlig og bærekraftig framtid og hverdag:

  • Må du absolutt bruke papir, fokuser på å bruke resirkulert papir og kast i riktig avfall.
  • Bruk elektronikk som erstatning til det som kan erstattes.
  • Sorter i riktig avfall og søppeldunk.
  • Skru av lys i områder som ikke tas i bruk.
  • Lag egen matpakke og varm/kald drikke dersom du skal ut.
  • Bruk dagslys inne så slipper du bruke unødvendig strøm inne.
  • Ta vare på miljøet som er rundt deg, ser du noe søppel bruker du ikke mye energi på å kaste det, da har du også gjort en liten god gjerning.
  • Om det er tilgjengelighet, hva med en e-bok til studering eller jobb isteden for papirutgave? Da er det også enkelt søke opp det du trenger å vite, mye enklere.
  • Det er gøy og ta vare på miljøet, tenk så flott naturen og luften vil bli dersom vi tar vare.

 

Det ser mye ut her og nå? Det er kjempe lett og tar ikke lang tid, da får du god samvittighet når du legger deg om kvelden også! :)

bordeaux-868991__480

Ha en fin miljøvennligere dag videre :)

author: Sylvia Dzikowska Andersen

Mitt navn er Sylvia og jeg er 21 år og student. Som blogger ønsker jeg å formidle budskap om miljø, ikke bare fordi det er viktig, men også fordi det samtidig er lærerikt og gøy. Jeg er opptatt av miljø, og grunnen til dette er at vi mennesker er flinke til å utnytte naturens ressurser. Dermed bør vi i gjengjeld passe på å bevare naturen.

Comment
0

Leave a reply